هفته جهانی بیماران کلیوی (23-30 آبان ماه 1400)
تغذیه خوب میتواند به شما در این زمینهها کمک کند:
– نیازهای شما را برای فعالیتهای روزانه تامین میکند.
– از تحلیل عضلانی و عفونت پیشگیری میکند.
– باعث نگهداشت وزن سلامتی میشود.
– پیشرفت بیماری کلیوی را کندتر میکند.
عملکرد کلیه
کلیهها منجر به نگهداشت تعادل مثبت مواد مغذی و موادمعدنی در بدن شما میشوند. اما اگر شما بیمای کلیوی دارید، ممکن است کلیههای شما قادر به ایجاد این تعادل مثبت به درستی نباشد و نیاز است که شما در رژیم غذاییتان تغییراتی ایجاد کنید.
پروتئین :
بدن شما به پروتئین نیاز دارد. نیاز به پروتئین برای ساختن ماهیچه، بازسازی بافتها، مقابله با عفونت و … است. اگر شما نارسایی کلیه دارید، نیاز است که مقدار دریافت پروتئین رژیم غذاییتان را رصد کنید.
سدیم :
کلیه سالم میتواند مقدار سدیم را در بدن شما به خوبی کنترل کند. اگر کلیه شما خوب کار نکند، مصرف سدیم اضافی میتواند منجر به تجمع مایعات در بدن، ورم، بالارفتن فشارخون و فشار مازاد بر قلب شما شود.
فسفر :
زمانیکه عملکرد کلیه شما کم میشود، فسفر اضافه میتواند در خون تجمع پیدا کند. سطح بالای فسفر منجر به ضعیف شدن استخوان میشود. متخصصان تغذیه به شما لیستی از غذاهای غنی از فسفر ارایه میدهند که نیاز است مصرف آنها محدود شود.
پتاسیم :
پتاسیم در عملکرد ماهیچهها از جمله ماهیچههای قلب، نقش دارد. مقدار پتاسیم خیلیکم یا خیلیزیاد در خون بسیار خطرناک است.
کلسیم :
منابعغذایی کلسیم اغلب منابع خوبی از فسفر هم هستند. درصورتیکه نیاز به محدودسازی کلسیم باشد، باید متخصص تغذیه این موضوع را به اطلاع شما برساند. قبل از مصرف هر نوع مکمل، ویتامین D یا کلسیم با متخصص تغذیه خود مشورت کنید.
نکته قابل توجه:
دقت داشتهباشید که در مورد مصرف مکملهای خوراکی بدون مشورتپزشک یا متخصص تغذیه اقدام نکنید.