لوزهها، دوگره لنفی واقع در دوطرف پشت حلق هستند. این گرههای لنفی، به عنوان مکانیسمی دفاعی برای کمک به بدن در پیشگیری از ابتلا به عفونت عمل میکنند. به عفونیشدن لوزهها، التهاب لوزهگفته میشود.
التهاب لوزه میتواند در تمام سنین رخ دهد و یک بیماری رایج کودکی است. این بیماری اغلب در کودکان در سنین پیش از مدرسه تا اواسط نوجوانی تشخیص داده میشود. علائم شامل گلودرد، لوزههای متورم و تب است.
این بیماری مسری است و توسط انواع مختلفی از ویروس و باکتری، مانند باکتری استرپتوکوک که ایجادکنندهگلودرد چرکی یا استرپتوکوکی است، ایجاد میشود. التهاب لوزه ناشی از گلودرد استرپتوکوکی میتواند در صورت عدم درمان، منجر به عوارض جدی شود.
تشخیص التهاب لوزه آسان است. علائم معمولا در عرض ۷ تا ۱۰ روز از بین میرود.
علائم التهاب لوزه
-گلودرد شدید
-مشکل یا درد در هنگام بلع
-صدای خراشیده
-بوی بد دهان
-تب
-لرز
-گوشدرد
-دلدرد
-سردرد
-سفتی گردن
-لکههای زرد یا سفید روی لوزهها
درمان التهاب لوزه
موارد خفیف التهاب لوزه لزوما نیازی به درمان ندارند، مخصوصا اگر یک ویروس مانند ویروس سرماخوردگی باعث آنها شده باشد.
درمان موارد شدید التهاب لوزه ممکن است شامل آنتیبیوتیکها یا جراحی برداشت لوزه باشد.
اگر بیماری به سبب التهاب لوزه دهیدراته شود، ممکن است نیاز به دریافت مایعات داخل وریدی داشته باشد. داروهای مسکن برای رفع گلودرد نیز میتوانند در زمان بهبودی گلو، کمککننده باشند.
جراحی برداشت لوزه
به جراحی برداشت لوزهها، Tonsillectomy گفته میشود. این جراحی عموما فقط به افرادی که مبتلا به التهاب مزمن یا عودکننده لوزه باشند یا مواردی که التهاب لوزه باعث علائم یا عوارضی شده باشد که بهبود نمییابند، توصیه میشود.
اگر در طول سالگذشته، حداقل ۵ تا ۷ بار التهاب لوزه یا گلودرد چرکی داشتهاید، جراحی برداشت لوزه ممکن است به شما کمک کند. جراحی همچنین میتواند مشکلات تنفس یا بلع ناشی از التهاب لوزه را نیز رفع کند.